Tarif

Beyran Çorbası Tarifi

Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen lezzet... Beyran çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Beyran Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 124B
  • 69
  • Kaydet

Beyran Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemikli boyun ve incik (kuzu)
1,5 litre su
5 g tuz
1 baş sarımsak
300 g pirinç + 380 ml su + 1 tutam tuz
Baharatlar: pul biber, karabiber vs.

Beyran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler iyice yıkanır, 1,5 lt su ile kaynatılır ara ara üzerinde oluşan köpük (kef) temizlenir.
  • Tuz ve 1 baş sarımsağın yarısı ilave edilerekkısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Diğer tarafta pirinç su ile haşlanır ve bir tutam tuz ile pişirilir.
  • Servis ederken; çukur bir bakır tabağa, önce bir parça haşlanmış pirinç pilavı, üzerine pişmiş ve doğranmış et, dövülmüş yarım baş sarımsak, pul biber, karabiber ve et suyu ilave edip kaynatılır. Kıvam alan beyran çorbası çeşitli baharatlar eşliğinde sıcak olarak servis edilir.

Beyran Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Arzu edilirse, Beyran'a limon da sıkılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Havuç Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
105B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kestaneli Tarhana Çorbası Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.