- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Tarif
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Balık dostları için farklı bir damak tadı tarifi olan Bezelye Püreli Somon Tava önerimizdir.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava

Paylaş
- 19B
- 59
- Kaydet
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g somon fileto
1 diş sarımsak
2 dal taze kekik
180 g dondurulmuş bezelye
1 adet limon
20 g zeytinyağ
4 g tuz
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ve kekiğikoyun ısıkateşk’tesarımsağın tüm aromasını yağa bırakmasına yardımcı olun somunu daha lezzetli kılacaktır.
- 2Sarımsağı içerisinden alın ve tuzladığınız somon dilimlerini sıcak tavaya bırakın.
- 3Dış kısmı kızardıktan sonra ısıyı düşürün ve iki tarafını güzelce pişirin.
- 4Dondurulmuş bezelyeleri küçük bir tencerenin içine alın içerisine sıcak su ilave edin ve pişirin.
- 5Pişen bezelyeleri blender kabının içine alın ve içerisine tuz ve tereyağ ekleyin ve robotu çalıştırın.
- 6Püre hazır olduktan sonra limon kabuğu ile lezzetlendirip somonunuz ile servis edebilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.