Tarif

Biber Salçası Tarifi

Kahvaltı ve tencere yemeklerinin olmazsa olmazı bir tarif ile karşınızdayız. Biber salçası nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Biber Salçası Tarifi
Paylaş
  • 138B
  • 59
  • Kaydet

Biber Salçası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg salçalık biber (tatlı, acı veya karışık)
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu (tercihe göre artırıp azaltabilirsiniz)

Biber Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, ezik çürük kısımlarını ayırın. Kabaca doğrayın.
  • Geniş bir tencereye koyun ve üzerine bir su bardağı su ilave ederek ateşe oturtun.
  • Biber kabukları kolayca ayrılacak gibi yumuşayana kadar sürekli karıştırarak haşlayın.
  • Biberleri kevgire boca edin ve çıkan suyunu atın. Daha sonra kevgiri tencerenin üzerine oturtun.
  • Elinizle bastırarak biberleri kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz biber püresini tekrar harlı orta ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. O esnada salçaya bir iki avuç kaya tuzu ilave edin.
  • Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın. Kendi damak tadınıza göre tuzu arttırabilirsiniz.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15 dakika kadar daha pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Salçayı cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Kapağını kapatarak serin ve karanlık yerde saklayın.

Biber Salçası Tarifi Püf Noktası

*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Deniz Mahsullü Sos Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Portakal Aromalı Dip Sos Tarifi
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kırmızı Biber Yağı Sos Tarifi
56B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.