- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi
Tarif
Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi
Soğuk servis edilen buğdaylı çorba, lezzetli ve besleyici özellikleriyle yazın vazgeçilmezi olacak. Peki, soğuk çorba tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 35B
- 323
- Kaydet
Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g aşurelik buğday
1/4 demet taze nane
1/4 demet dereotu
20 ml zeytinyağı
yeteri kadarkaya tuzu
Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Buğdayları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
- 2Suyuyla birlikte soğuyana kadar kenarda bekletin.
- 3Geniş bir kapta yoğurdu labne ile çırpın.
- 4İçerisine soğuttuğunuz ve süzdüğünüz buğdayı, ince ince doğradığınız taze otları ilave edin.
- 5Zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın, daha sonra servis kasesine alın.
- 6Servis etmeden önce kiraz domates ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi Püf Noktası
*Dilerseniz içine buz küpleri atabilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?