Tarif

Cevizli Kalburabastı Tarifi

Bayram sofralarının gözdesi: Kalburabastı!✨ İrmikli hamuruyla dışı kıtır, içi yumuşacık dokusuyla damaklarda iz bırakan bu klasik lezzet, şerbetli tatlılar arasında her zaman özel bir yere sahip. Geleneksel mutfağın en sevilen tatlılarından kalburabastı, şıklığı ve lezzetiyle bayram sofralarına zarafet katıyor. Peki, "Kıyır kıyır kalburabastı tarifi nasıl yapılır?", "Evde kalburabastının en pratik hali nedir?" İşte tüm detaylar…🧡😍
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 4B
  • 20
  • Kaydet

Cevizli Kalburabastı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
600 ml su
600 g toz şeker
2-3 damla limon suyu
Hamuru için:
200 ml zeytinyağı
100 g irmik
1 adet portakal kabuğu rendesi
50 ml portakal suyu
5 g karbonat
360 g un
150 g ceviz içi

Cevizli Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için: Bir tencereye su ve toz şekeri alın, orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kadar hafifçe kaynatmaya devam edin. Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Hamur için: Fırını 180°C fanlı ayarda ısıtın. Geniş bir karıştırma kabına zeytinyağı, irmik, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve karbonatı alın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra elenmiş unu azar azar ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamuru eşit büyüklükte 18 bezeye ayırın. Her bezeyi avuç içinde hafifçe bastırarak açın. Ortasına cevizden koyun. Kenarlarını kapatarak oval şekil verin. Üst yüzeylerine çatal yardımıyla çapraz çizgiler çizerek geleneksel kalburabastı deseni oluşturun.
  • Kalburabastıları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika, üzerleri altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün. Oda sıcaklığında 1-2 saat şerbetini çekmesi için dinlendirin. Üzerine ceviz içi serpiştirerek servis edin, afiyet olsun!

Cevizli Kalburabastı Tarifi Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.5
11 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi
128B Görüntüleme
Cevizli Ev Sarması Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lor Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Aysel Bultan
· 28.09.2025

Tarif çok güzel ancak un oranı yetersizdir.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Aysel Hanım, tarifimiz denenmiştir. Ancak sizin için un miktarı yetersiz kaldıysa, lütfen olması gereken miktarı bizimle paylaşın; kontrolünü sağlamak isteriz. Teşekkürler.