- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Ciğer Tarifi
Tarif
Ciğer Tarifi
Mis gibi kokusuyla bol tereyağlı tavada ciğer tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava

Paylaş
- 26B
- 197
- Kaydet
Ciğer Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g tek parça kuzu ciğeri
5 g kimyon
5 g kırmızı toz biber
karabiber
kaya tuzu
140 g un
1 adet büyük boy kuru soğan
Ciğer Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Ciğerin üzerindeki zarı dikkatlice alın ve yaprak şeklinde ince ince doğrayın.
- 2Doğradığınız ciğerleri önce baharatlarla tatlandırıp daha sonra unla paneleyin.
- 3Bir tavada ince doğradığınız soğanı kısık ateşte güzelce karamelize edin.
- 4Başka bir tavaya tereyağını koyun ve ocağa alın.
- 5Yağınız kızdıktan sonra ciğerleri tavaya üst üste gelmeyecek şekilde dizin, birkaç dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
- 6Karamelize ettiğiniz soğanlarla birlikte sıcak olarak servis edin.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?