- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Çilek Kompostosu Tarifi
Tarif
Çilek Kompostosu Tarifi
Yaz aylarının ferahlatıcı lezzetlerinden biri olan çilek kompostosu, hem pratik yapımı hem de mis gibi kokusuyla sofralarınıza renk katar. Taze çileklerle hazırlanan bu tarif, özellikle sıcak günlerde buz gibi bir serinlik sunar. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis çilek kompostosu tarifi! 🍓

Paylaş
- 1B
- 3
- Kaydet
Çilek Kompostosu Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 ml içme suyu
80 g toz şeker
350 g taze çilek
birkaç damla limon suyu (rengini korumak için)
Çilek Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Taze çilekleri bol suyla yıkayın. Saplarını ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın.
- 2Tencereye içme suyunu ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın.
- 3Su kaynadıktan sonra doğradığınız çilekleri ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar, hafifçe kaynatarak pişirin.
- 4Ocaktan aldıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave ederek karıştırın.
- 5Kompostoyu oda sıcaklığına gelene kadar soğutun, ardından buzdolabına kaldırın.
- 6İsteğe göre kasede ya da buzlu bardakta servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz birkaç taze nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilek Kompostosu Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Çilek, çok narin bir meyvedir. Bu nedenle fazla kaynatmak meyvelerin dağılmasına ve renginin solmasına neden olabilir. Hafif kaynatmak yeterlidir.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.