Tarif

Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi

Evde fıstık ezmesi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi
Paylaş
  • 132B
  • 124
  • Kaydet

Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta beyazı
150 g pudra şekeri
250 g toz Antep fıstık
360 g kaymak

Antep Fıstığı Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında yumurta beyazı çırpılır içerisine elenmiş pudra şekeri eklenir ve kabarana kadar çırpılır.
  • Ardından toz Antep fıstığı ekleyerek hamur gibi yoğurulmaya başlanır.
  • +4 derecede en az yarım saat dinlendirilir.
  • Dinlenen hamura kaymak eklenir ve tezgah üstü mikserde 2 dakika boyunca karıştırarak kaymağın yedirilmesi sağlanır.
  • Streç filme sararak rulo yapılır, buzdolabında soğutulur.
  • Dilimleyerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
23B Görüntüleme
Harnup (Keçiboynuzu) Pekmezi Tarifi
4B Görüntüleme
Salatalık Turşusu Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ömer Şef
· 27.04.2020

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. bendesizin gibi şef olcam🙂

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 02.05.2020

İnşallah 🤗 Olur olur niye olmasın 🤗