Tarif

Çilekli Kup Tarifi

Lezzetli ve serinletici bir tatlı denemek ister misiniz? Yapımı kolay çilekli kup tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Çilekli Kup Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 32
  • Kaydet

Çilekli Kup Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 ml Pınar Süt
Pınar
5 ml gül suyu
200 g Pınar Labne
Pınar
100 g toz şeker
40 g mısır nişastası
10 g toz vanilya
Çilek Sosu için:
250 g taze çilek
50 g toz şeker

Çilekli Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 250 ml sütü kaynatın.
  • Kaynattığınız sütü ocaktan alıp gül suyunu ekleyin.
  • Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltıp labne, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  • Önceden hazırladığınız gül sulu sütü bu karışıma ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
  • Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
  • Sosu için: Çileklerin saplarından ayırın, üzerine toz şekeri ekleyip bir sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin. Ardından blenderdan geçirerek sos haline getirin.
  • Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine hazırladığınız çilek sosu dökün ve dilediğiniz gibi servis edin.

Çilekli Kup Tarifi Püf Noktası

*Üstüne yaptığınız çilekli sosu, altındaki muhallebi soğumadan önce dökmeyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
2 Malzemeli Jöle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
İncir Kremalı Mini Pavlova Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Pınar Tas
· 12.06.2023

Harika bir tarif severek yapıyorum. 💙Kirazlı böğürtlen li çilekli ve bu akşam kabakpüreli deniyeceğim. Teşekkürler.

Uzman Aç Gezenler bu yorumu beğendi