Tarif

Cupcake Tarifi

Cupcake, minik, tatlı ve rengarenk dünyasıyla her yaştan insanı kendine hayran bırakan bir tatlı harikasıdır. Orijinal cupcake tarifi nasıl yapılır? Cupcake nasıl dekorlanır? Tüm detayları için videomuza göz atmayı unutmayın.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 33B
  • 192
  • Kaydet

Cupcake Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g pudra şekeri
2 adet yumurta
15 ml su
125 ml Pınar Süt
Pınar
170 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
Dekorlama için:
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g pudra şekeri
250 g Pınar Beyaz
Pınar

Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın.
  • Üzerine 2 adet yumurta, su ve sütü ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir yerde iyice karıştırıp yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin. Hepsini güzelce çırpın.
  • Karışımı sıkma torbasına doldurun, muffin kalıplarına eşit olarak pay edin.
  • Fansız 180°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Dekorlama için; oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına ilave edin. Mikserde yüksek devirde beyazlayıp kabarana kadar karıştırın. Pınar Beyaz’ı da ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Bu aşamada alternatif olarak gıda boyası ilave ederek renklendirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımı bir sıkma torbasına doldurarak cupcakelerinizin üzerini dekorlayabilir, taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Cupcake Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Limonlu Madlen (Madeleines) Kek Tarifi
10B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Cupcake ve Vanilyalı Frosting Tarifi
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi
2B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ömercan Ceylan
· 27.10.2022

Üzerindeki krema için pudra sekeri ve tereyagi ölçüsü ne kadar olmalı?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, dekorlama kreması için: 250 g tereyağı, 250 g pudra şekeri ve 250 g Pınar Beyaz kullanabilirsiniz.