- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Fajita Tarifi
Tarif
Dana Fajita Tarifi
Lezzetiyle sofraları şenlendiren, yumuşacık et dokusuyla öne çıkan dana fajita, hem pratik hem de etkileyici bir ana yemek alternatifi arayanların favorisi olmaya aday! Karamelize soğan, sote mantar ve ekşi krema ile zenginleşen bu tarif, tortilla ekmeğiyle servis edildiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Özellikle davet sofralarında ya da hafta sonu keyifli bir öğünde harika bir seçim! İşte tüm detaylarıyla pratik fajita tarifi...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava

Paylaş
- 20B
- 26
- Kaydet
Dana Fajita Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana bonfile
120 g mantar
1 adet soğan
15 g un
yeteri kadar tuz
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
Servis: maydanoz ve tortilla ekmeği
Dana Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Dana bonfileyi parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın.
- 2Mantarları ince ince, soğanı küçük küpler halinde (zar şeklinde) doğrayın.
- 3Tereyağını geniş bir tavaya alın. Et, mantar ve soğanı ekleyip, orta ateşte soteleyin. Et ve mantar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecektir.
- 4Üzerine unu serpiştirin ve karıştırarak 2 dakika daha kavurun.
- 5Ekşi kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karışıma az miktarda su ilave edip koyu kıvam alana kadar pişirin.
- 6Ocaktan aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Yanında guacamole, salsa sos, ekşi krema ve sıcak tortilla ekmeği ile servis edin.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?