Tarif

Dana Fajita Tarifi

Lezzetiyle sofraları şenlendiren, yumuşacık et dokusuyla öne çıkan dana fajita, hem pratik hem de etkileyici bir ana yemek alternatifi arayanların favorisi olmaya aday! Karamelize soğan, sote mantar ve ekşi krema ile zenginleşen bu tarif, tortilla ekmeğiyle servis edildiğinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Özellikle davet sofralarında ya da hafta sonu keyifli bir öğünde harika bir seçim! İşte tüm detaylarıyla pratik fajita tarifi...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Dana Fajita Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 26
  • Kaydet

Dana Fajita Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana bonfile
120 g mantar
1 adet soğan
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g un
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
yeteri kadar tuz
yeteri kadar taze çekilmiş karabiber
Servis: maydanoz ve tortilla ekmeği

Dana Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana bonfileyi parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Mantarları ince ince, soğanı küçük küpler halinde (zar şeklinde) doğrayın.
  • Tereyağını geniş bir tavaya alın. Et, mantar ve soğanı ekleyip, orta ateşte soteleyin. Et ve mantar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecektir.
  • Üzerine unu serpiştirin ve karıştırarak 2 dakika daha kavurun.
  • Ekşi kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karışıma az miktarda su ilave edip koyu kıvam alana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Yanında guacamole, salsa sos, ekşi krema ve sıcak tortilla ekmeği ile servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tas Kebabı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
26B Görüntüleme
Dalyan Köfte Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Mutancana Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
53B Görüntüleme

Yorumlar (2)

eli bafekr
· 18.08.2023

Şahane bir yemek oldu, teşekkür ederim :)

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Teşekkür ederiz ellerinize sağlık 😊👩‍🍳🙏