Tarif

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi

Bol malzemeli ve enfes lezzete sahip deniz mahsullü güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 18B
  • 32
  • Kaydet

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
25 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet ahtapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen yaprağı
tuz & karabiber

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince bekletmeden servis edin.

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Mezgit Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
72B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Sushi Tarifi
120 Dakika
4-6 Kişilik
2B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.