- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi
Fırında levrek, hafifliği ve doyuruculuğu bir araya getiren en özel balık tariflerinden biridir. Bu tarifte, tereyağında sotelenmiş sebzeler, bütün sarımsaklar ve limon dilimleriyle birlikte pişen levrekler, ekşi kremanın eşsiz dokunuşuyla bambaşka bir lezzet kazanıyor. Hem sağlıklı hem de şık sunumlu bir levrek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre!
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 38B
- 43
- Kaydet
Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet orta boy temizlenmiş levrek
4 adet limon dilimi
2 adet küçük boy patates
yeteri kadar tuz&karabiber
Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve biberleri jülyen doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin, bütün haldeki sarımsakları ve doğranmış sebzeleri ekleyip hafifçe soteleyin.
- 2Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sotelenmiş sebzeleri kağıdın üzerine yayın. Temizlenmiş levrekleri yerleştirin, içlerine limon dilimlerini koyun.
- 3Patatesleri dörde bölün. Tuz ve karabiberle tatlandırıp levreklerin yanına yerleştirin.
- 4Üzerini tekrar yağlı kağıtla örtün ve kenarlarını kapatarak paketleyin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 25 dakika pişirin.
- 5Süre sonunda kağıdı açın, balıkların üzerine ekşi kremayı gezdirin ve 5 dakika daha pişirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?