Tarif

Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi

Fırında levrek, hafifliği ve doyuruculuğu bir araya getiren en özel balık tariflerinden biridir. Bu tarifte, tereyağında sotelenmiş sebzeler, bütün sarımsaklar ve limon dilimleriyle birlikte pişen levrekler, ekşi kremanın eşsiz dokunuşuyla bambaşka bir lezzet kazanıyor. Hem sağlıklı hem de şık sunumlu bir levrek tarifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre!
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 43
  • Kaydet

Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet orta boy temizlenmiş levrek
4 adet limon dilimi
2 adet küçük boy patates
yeteri kadar tuz&karabiber
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Fırında Ekşi Kremalı Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri jülyen doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin, bütün haldeki sarımsakları ve doğranmış sebzeleri ekleyip hafifçe soteleyin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sotelenmiş sebzeleri kağıdın üzerine yayın. Temizlenmiş levrekleri yerleştirin, içlerine limon dilimlerini koyun.
  • Patatesleri dörde bölün. Tuz ve karabiberle tatlandırıp levreklerin yanına yerleştirin.
  • Üzerini tekrar yağlı kağıtla örtün ve kenarlarını kapatarak paketleyin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 25 dakika pişirin.
  • Süre sonunda kağıdı açın, balıkların üzerine ekşi kremayı gezdirin ve 5 dakika daha pişirin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Sushi Tarifi
120 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hamsi Kuşu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
83B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hamsi Buğulama Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
67B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Merve Gül Durgun
· 06.04.2020

Kaç derece de pişeceği hakkında hiçbir şey göremedim

Kısık Ateş Akademi

Merhaba Merve, 160 derece fırında 25 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Eline sağlık.