- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi
Tarif
Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi
Yedikçe yedirten bol peynirli domates soslu kızarmış ekmek tarifi nasıl yapılır? Atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu çok pratik ekmek tarifini mutlaka deneyin.
15 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 31B
- 159
- Kaydet
Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baget ekmek
1 adet büyük rendelenmiş domates
30 g domates salçası
1-2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu, taze kekik ve maydanoz karışımı
çekilmiş karabiber ve tuz
45 ml zeytinyağı
Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı önceden 220 dereceye getirin. Aynı zamanda ızgarayı da ısıtın.
- 2Baget ekmeği diyagonal (çarpraz) olarak kesip 12-15 dilim halinde doğrayın ve uç kısımlarını kullanmayın. Her iki tarafını ızgarada kızartın.
- 3Domates püresi, salça, 1-2 diş ezilmiş sarımsak ve bir miktar ot karışımını karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün.
- 4Kaşar peynirlerini üzerine dizin.
- 5Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirin. Her birinin üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 6Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar (yaklaşık 5 dakika) fırınlayın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra kalan taze kekik, dereotu ve maydanoz karışımından serperek servis yapın.
Domatesli ve Kaşar Peynirli Ekmek Tarifi Püf Noktası
*Ekmek adetini kişi sayısına göre artırabilirsiniz.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?