Tarif

Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi

Mutfağın vazgeçilmezlerinden beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş beşamel sos yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Paylaş
  • 60B
  • 54
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 ml Pınar Süt
Pınar
15 g un
75 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
yeteri kadar tuz
2 tutam muskat cevizi

Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından ılık sütü yavaş bir şekilde içine dökerek karıştırmaya devam edin.
  • Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyerek lezzetlendirin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Son olarak ekşi kremayı ilave edin, 1-2 dk daha karıştırın ve sıcak olarak dilediğiniz yemeğin yanında veya içinde servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Deniz Mahsullü Sos Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Biber Salçası Tarifi
180 Dakika
8-10 Kişilik
149B Görüntüleme
Beşamel Sos Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
99B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.