Tarif

Ekşi Kremalı Brownie Tarifi

Çikolatanın en keyifli halini bulacağınız ekşi kremalı brownie tarifi.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 34
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Brownie Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
300 g bitter çikolata (%70 kakao)
3 adet yumurta
225 g toz şeker
95 g un
13 g kakao
2 g tuz

Ekşi Kremalı Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekşi krema ve çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Eriyen karışımı ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun.
  • Mikserde yumurtaları ve toz şekeri orta devirde 10 dakika çırpın.
  • Soğumuş olan çikolatayı içine ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar orta devirde karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
  • 20 cm genişliğinde ve en az 5 cm derinliğinde kare bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
  • Kek kalıbına etrafından taşacak şekilde yağlı kağıt serip üzerini tekrar yağlayın.
  • Hazırlanan harcı kalıba döküp üstünü düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175°C fırında 35 dakika pişirin.
  • Pişen keki dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Baklava Kek Tarifi
75 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Tatlı Patatesli Muffin Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Brownie Cupcake ve Çikolatalı Frosting Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.