- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Yaban Mersinli Kek Tarifi
Yaban Mersinli Kek Tarifi

- 25B
- 104
- Kaydet
Yaban Mersinli Kek Tarifi Malzeme Listesi
Yaban Mersinli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
- 2Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 3Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 4En son yaban mersini ekleyip karıştırın.
- 5Yağlayıp, unlamış olduğunuz kek kalıbına hazır olan harcı dökün.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30 dakika pişirin.
- 7Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Yaban Mersinli Kek Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Yumurta, süt ve tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
*Bu tarifte standart baton kek kalıbı kullanılmıştır.
*Hazır olan harcı kullanacağınız kek kalıbına dökmeden önce yağlayıp unlamayı unutmayın.
*Kekin üzeri kızarana kadar ve içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
*Kuru yaban mersini kullanmak isterseniz: Kuru yaban mersinlerini 5-10 dakika ılık suda (veya sütte) bekletip süzdükten sonra kağıt havluyla hafifçe kurulayın, bir yemek kaşığı unla kaplayıp yapışmasını önleyin, kek hamurunuz tamamen hazır olduktan sonra mikser kullanmadan spatula ile nazikçe katlayarak ekleyin ve hamuru kalıba dökmeden önce birkaç tane ayırıp üstüne serpiştirerek hem görsel zenginlik hem de meyvelerin dibe çökmemesini sağlayabilirsiniz.



