Tarif

Ekşi Kremalı Makarna Tarifi

Taze fesleğenli, bol kremalı ve peynirli makarna tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı enfes makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Makarna Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 69
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Makarna Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g makarna
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
50 g un
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
4-5 yaprak taze fesleğen
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri

Ekşi Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede, makarnayı üzerini geçecek kadar bol tuzlu suda 7-8 dk. haşlayın.
  • Sosu için: tereyağını eritin, kıyılmış sarımsakları soteleyin. Ardından unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
  • Ekşi krema, krema ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Haşlanan makarnayı süzdükten sonra bu sosla harmanlayın, ocakta makarnayla birlikte sosu çektirin.
  • Daha sonra parmesan peynirini ilave edip güzelce karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız makarnayı taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Keşli Cevizli Erişte Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
108B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Lazanya (Lasagne) Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.