Tarif

Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi

Fransız mutfağının klasiklerinden Tarte Tatin, karamelle kaplı elma dilimleri ve yumuşacık kekiyle tatlı severlerin gönlünü fethediyor.🌟 Peki, tarte tatin kek nasıl yapılır, tam kıvamında kek için püf noktalar nelerdir? Adım adım anlatımıyla bu tarifte hepsini bulabilirsiniz. İşte nefis, kolay ve ev yapımı elmalı tarte tatin kek tarifi! 🧁🧡
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 4
  • Kaydet

Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Harcı için:
225 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g esmer şeker
2 adet yumurta
100 ml Pınar Süt
Pınar
225 g badem unu
10 g toz tarçın
10 g kabartma tozu
180 g karakılçık unu
4 adet kırmızı elma
Karamel Sos için:
200 g esmer şeker
60 ml su
Üzeri için:
toz tarçın, dondurma, file badem, hurma şurubu vs.

Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve esmer şekeri spatula yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her eklemeden sonra homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından sütü ve badem ununu ilave edip karışımı bütünleştirin.
  • Tarçın, kabartma tozu ve karakılçık ununu eleyerek karışıma ekleyin. Pürüzsüz, akışkan bir kek harcı elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız harcı bir kenarda bekletin.
  • Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve kalın dilimler halinde kesin. Kararmamaları için dilimleri kısa süreliğine limonlu su dolu bir kaba alın.
  • Karamel sos için, küçük bir tencerede esmer şeker ve suyu karıştırarak kısık ateşte karamelize edin. Karamel kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yağlı kağıt serili 30 cm çapındaki kek kalıbının tabanına eşit şekilde dökün.
  • Karamelin üzerine elma dilimlerini düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından kek harcını elmaların üzerine dökün ve spatula yardımıyla yüzeyini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan keki 5-10 dakika dinlendirin, ardından dikkatlice ters çevirerek kalıptan çıkarın. Üzerine tarçın serpiştirip dilimleyerek servis edin. Dilerseniz yanında bir top dondurma, file badem ve hurma şurubu ile sunarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Fesleğenli Kek Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
Vişneli Klafuti Tarifi
approved
55 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Yeşil Sebzeli Kinoalı Kek Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.