- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi
Tarif
Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi
Fransız mutfağının klasiklerinden Tarte Tatin, karamelle kaplı elma dilimleri ve yumuşacık kekiyle tatlı severlerin gönlünü fethediyor.🌟 Peki, tarte tatin kek nasıl yapılır, tam kıvamında kek için püf noktalar nelerdir? Adım adım anlatımıyla bu tarifte hepsini bulabilirsiniz. İşte nefis, kolay ve ev yapımı elmalı tarte tatin kek tarifi! 🧁🧡
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma

Paylaş
- 1B
- 4
- Kaydet
Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kek Harcı için:
150 g esmer şeker
2 adet yumurta
225 g badem unu
10 g toz tarçın
10 g kabartma tozu
180 g karakılçık unu
4 adet kırmızı elma
Karamel Sos için:
200 g esmer şeker
60 ml su
Üzeri için:
toz tarçın, dondurma, file badem, hurma şurubu vs.
Elmalı Tarte Tatin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve esmer şekeri spatula yardımıyla krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her eklemeden sonra homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından sütü ve badem ununu ilave edip karışımı bütünleştirin.
- 2Tarçın, kabartma tozu ve karakılçık ununu eleyerek karışıma ekleyin. Pürüzsüz, akışkan bir kek harcı elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız harcı bir kenarda bekletin.
- 3Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve kalın dilimler halinde kesin. Kararmamaları için dilimleri kısa süreliğine limonlu su dolu bir kaba alın.
- 4Karamel sos için, küçük bir tencerede esmer şeker ve suyu karıştırarak kısık ateşte karamelize edin. Karamel kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yağlı kağıt serili 30 cm çapındaki kek kalıbının tabanına eşit şekilde dökün.
- 5Karamelin üzerine elma dilimlerini düzenli bir şekilde yerleştirin. Ardından kek harcını elmaların üzerine dökün ve spatula yardımıyla yüzeyini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- 6Fırından çıkan keki 5-10 dakika dinlendirin, ardından dikkatlice ters çevirerek kalıptan çıkarın. Üzerine tarçın serpiştirip dilimleyerek servis edin. Dilerseniz yanında bir top dondurma, file badem ve hurma şurubu ile sunarak lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



