Tarif

Erikli Turta Tarifi

Enfes tadıyla tam ağızlara layık: Erikli Turta tarifi! Erikli turta tarifi nasıl yapılır? Turta yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 19B
  • 128
  • Kaydet

Erikli Turta Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
350 g Pınar Tereyağı
Pınar
175 g pudra şekeri
3 adet yumurta
İç Malzemesi için:
260 g Pınar Kremilla Puding
Pınar
10 adet anjelik erik
50 g toz şeker
8 g toz tarçın
Crumble için:
250 g un
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
125 g toz şeker
5 g maya

Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma makinesine alın ve hamur kancasıyla karıştırmaya başlayın.
  • Karışımın içerisine yumurtaları tek tek ilave edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru 1-2 cm kalınlığında açın. Tart kalıbına yerleştirin, tabanına çatal ile delikler açın.
  • Hamurun kalıba tam oturması için üzerine ağırlık olarak kuru bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan tartı dinlendirdikten sonra içine Kremilla Puding'i yayın.
  • Erikleri dilimleyin. Toz şeker ve tarçın ile karıştırarak 20 dakika dinlendirin.
  • Crumble için; yine bir karıştırma kabında un, tereyağı, toz şeker ve mayayı karıştırın. Pütürlü bir kıvam elde ettiğinizde karıştırmayı durdurun.
  • Kremilla Puding'in üzerine şekerli erikleri dizin. Üzerine crumble'ı gelişigüzel serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 60 dakika pişirin.
  • Pişirdikten sonra 30 dakika fırında dinlendirin ve ılık olarak servis edin.

Erikli Turta Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Bol Çikolatalı Tart Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
28B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Labneli Meyveli Tart Tarifi
14B Görüntüleme
Armutlu Galette Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Gökhan Göktürk
· 11.03.2021

Crumble da maya ekmek mayası mı? İlk defa duydum. Amacı nedir?