Tarif

Etli Bamya Tarifi

Bamya, insan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında olup tamamen kendine has bir tada sahiptir. Ağız sulandıran kuzu etli bamya tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 146B
  • 73
  • Kaydet

Etli Bamya Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg taze bamya
2 adet kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
3 adet domates
500 ml kaynar su
1/2 adet limon suyu
8 g tuz

Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyun, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine 400 ml kadar su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Suyun üzerine çıkan köpüğü kevgirle temizleyin.
  • Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın, et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe ilave sıcak su ekleyin.
  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve süzün. Soğanları ince ince kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş soğan karışımını etin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edin.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra temizlenmiş bamyayı ve limon suyunu ilave edin.
  • Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuzunu ekleyin, karıştırın ve sıcak servis yapın.

Etli Bamya Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
20B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
261B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.