- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Karnıyarık Tarifi
Tarif
Karnıyarık Tarifi
Türk mutfağının en gözde ve en geleneksel yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır? Hem ana yemek olarak hem de etli yemek severlerin favorisi olan karnıyarık, sofranıza hem lezzet hem de renk katacak. Peki, karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 2M
- 138
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet kemer patlıcan
3 adet soğan
50 ml zeytinyağı
200 g koyun kıyması
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
domates
sarımsak
yeşil sivri biber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların sap kısmını kesin, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın.
- 2Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkıp kurulayın.
- 3Bol kızgın sıvı yağda patlıcanların her tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 4Bir fırın tepsisine dizin. Fırını 200°C'ye ayarlayın.
- 5Soğanları incecik kıyın, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, orta ateşte hafif renk alana kadar kavurun.
- 6Ardından ince doğranmış 2 adet yeşil biber ve 2 diş sarımsak ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 7Doğranmış domatesleri ekleyip hafif suyunun çekmesini sağlayın. Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
- 8Hazır olan kıymalı harcı patlıcanların içine eşit miktarda yerleştirin. Üzerlerini süslemek için 1 adet domatesi 6 eşit parçaya bölün. Patlıcanların her birinin üzerine 1'er adet sarımsak, sivri biber ve domates yerleştirin.
- 9Fırın tepsisine 1 çay bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında domateslerin kabuğu kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
- 10Karnıyarık hazır, sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
*Karnıyarığı fırın yerine yayvan bir tencerede kapağı kapalı olarak ocak üstünde de pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yemeniz sakıncalıysa patlıcanları közledikten sonra harçla doldurabilirsiniz.
*Karnıyarık Kaç Kalori?
- Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık olarak 200-300 kalori arasında değişebilir.
*Karnıyarığın İçine Ne Konur?
- Karnıyarığın içine genellikle kıyma, soğan, sarımsak, biber, domates, baharatlar ve yeşillikler gibi malzemeler konulur.
*Karnıyarık ve İmambayıldı Arasındaki Fark Nedir?
- İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması, zeytinyağlı olması ve soğuk olarak servis edilmesidir.
*Karnıyarık Baharatları Nelerdir?
- Karnıyarık için kullanılan baharatlar kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genellikle karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon gibi baharatlar kullanılır.
*Karnıyarık İçin Patlıcan Kaç Dakika Kızartılır?
- Patlıcan kızartma süresi, patlıcanın kalınlığına ve kullandığınız yağın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle patlıcanlar altın sarısı renk alana kadar kızartılır, bu da genellikle 5-7 dakika sürebilir. Patlıcanları kızartırken dikkatli olun, fazla kızartmak lezzetini etkileyebilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.8
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.