- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sicilya Usulü Barbun Tarifi
Tarif
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
Sicilya usulü barbun nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava

Paylaş
- 20B
- 90
- Kaydet
Sicilya Usulü Barbun Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze barbun
25 g soğan
5 g sarımsak
10 ml zeytinyağı
100 g domates
50 ml balık suyu
10 g kapari
50 g çekirdeksiz siyah zeytin
3 yaprak taze fesleğen
Sicilya Usulü Barbun Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Balıklar temizlenir ve filetosu çıkartılır. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır zeytinyağı ile sotelenir.
- 2Domateslerin kabuğu soyulur, konkase doğranır bir tavaya eklenir.
- 3Fileto barbunlar tavaya eklenir ve balık suyu eklenerek orta kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- 44 dk sonra balıklar bir spatula yardımı ile çevrilir, kapari ve siyah zeytin eklenir.
- 5Tabağa aldıktan sonra şifoned (ince uzunlamasına kıyılmış/chiffonade) keşilmiş fesleğen eklenip servis edilir.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı

65 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.