Tarif

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi

Hafif ve sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, taze levrek balığının, zeytinyağı ve aromatik sebzelerle harmanlanıp fırında pişirilmesiyle hazırlanır. Fırında sebzeli levrek nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 192
  • Kaydet

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g taze levrek
5 adet çeri domates
5 adet arpacık soğan
10 g çiğ kaju
15 g edamame fasulyesi
10 g kuru kızılcık
3 adet dallara ayrılmış karnabahar
1 adet yeşil limon
2 adet defne yaprağı
200 ml su
15 ml sızma zeytinyağı
himalaya tuzu

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş levreğin üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçakla çizin ve aralarına limon dilimleri yerleştirin.
  • Fırın kabına aktarın.
  • Tüm malzemeyi gelişigüzel yerleştirin. Ardından suyunu ilave edin. En son rendelenmiş limon kabuğu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine az miktarda sızma zeytinyağı ve tuz gezdirin.

Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Püf Noktası

*Ben yeşil limon kullandım, siz arzu ederseniz taze zencefil veya rendelenmiş muskatla birlikte servis edebilirsiniz.

Enerji: 633,25 kalori
Karbonhidrat: 39,5 g
Protein: 65,7 g
Yağ: 24,13 g
Lif: 10,14 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hamsi Buğulama Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
64B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
354B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.