- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
Hafif ve sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, taze levrek balığının, zeytinyağı ve aromatik sebzelerle harmanlanıp fırında pişirilmesiyle hazırlanır. Fırında sebzeli levrek nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 23B
- 192
- Kaydet
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g taze levrek
5 adet çeri domates
5 adet arpacık soğan
10 g çiğ kaju
15 g edamame fasulyesi
10 g kuru kızılcık
3 adet dallara ayrılmış karnabahar
1 adet yeşil limon
2 adet defne yaprağı
200 ml su
15 ml sızma zeytinyağı
himalaya tuzu
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş levreğin üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçakla çizin ve aralarına limon dilimleri yerleştirin.
- 2Fırın kabına aktarın.
- 3Tüm malzemeyi gelişigüzel yerleştirin. Ardından suyunu ilave edin. En son rendelenmiş limon kabuğu serpin.
- 4Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.
- 5Fırından çıkar çıkmaz üzerine az miktarda sızma zeytinyağı ve tuz gezdirin.
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi Püf Noktası
*Ben yeşil limon kullandım, siz arzu ederseniz taze zencefil veya rendelenmiş muskatla birlikte servis edebilirsiniz.
Enerji: 633,25 kalori
Karbonhidrat: 39,5 g
Protein: 65,7 g
Yağ: 24,13 g
Lif: 10,14 g

Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.