- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Tarif
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Fırında pişen mezgitin hafifliği, parmesan peynirinin zengin aromasıyla buluşuyor! Güveçte Parmesanlı Mezgit, hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Özel sosu ve nar gibi kızarmış üst dokusuyla sofralarınıza gurme bir dokunuş katmak isteyenler için harika bir tarif. "Güveçte mezgit nasıl yapılır?" veya "parmesanlı balık tarifi" sorularınıza lezzetli bir yanıt arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 181
- Kaydet
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
100 g toz parmesan peyniri
1-2 tutam kuru kekik
5 g kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
- 2Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
- 3Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
- 4Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- 5Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
- 6İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
- 7Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?