Tarif

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi

Fırında pişen mezgitin hafifliği, parmesan peynirinin zengin aromasıyla buluşuyor! Güveçte Parmesanlı Mezgit, hem sağlıklı hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyor. Özel sosu ve nar gibi kızarmış üst dokusuyla sofralarınıza gurme bir dokunuş katmak isteyenler için harika bir tarif. "Güveçte mezgit nasıl yapılır?" veya "parmesanlı balık tarifi" sorularınıza lezzetli bir yanıt arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 16B
  • 181
  • Kaydet

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
40 ml zeytinyağı
100 g Pınar Mayonez
Pınar
100 g toz parmesan peyniri
1-2 tutam kuru kekik
5 g kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
  • Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
  • İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Izgara Somon Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
33B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Tütsü Somon Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
22B Görüntüleme
Kalamar Salatası Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Bunu çok sevdim

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 21.09.2020

Teşekkürler, denemenizi öneriyorum. 🌟

Ümit Özhan
· 06.10.2020

Yineliyorum çok iyi

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ümit Özhan
· 06.10.2020

Denedim çok beğendim👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2020

Afiyet olsun! 🙏👏🌟