Tarif

Fish and Chips Tarifi

Dışı akışkan bir hamurla kaplanan ve derin yağda kızartılarak pişirilen balıklar, çıtır patates ve tartar sos eşliğinde servis edildiğinde ortaya çıkan lezzete inanamayacaksınız 😊 Bugün, İngiltere’nin en gözde sokak lezzetlerinden biri olan Fish and Chips tarifi ile karşınızdayız. Orijinal Fish and Chips yapımı ve püf noktaları için videomuzu izlemeyi unutmayın.
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 55B
  • 93
  • Kaydet

Fish and Chips Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patates
400 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
tuz
kızartmak için ayçiçek yağı
Tartar Sos için:
2 adet salatalık turşusu
10 g kapari
kıyılmış maydanoz
100 g Pınar Mayonez
Pınar
1/2 adet limon suyu
Kaplama Hamuru için:
110 g un
5 g tuz
5 g toz şeker
5 g kabartma tozu
100-150 ml maden suyu

Fish and Chips Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tartar sos için: Küçük küpler halinde doğranmış salatalık turşusu ve kaparileri bir kaba alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, mayonez ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  • Kaplama hamuru için olan tüm malzemeleri geniş bir kapta homojen kıvam alana kadar çırpın. Harcın topaklanmaması için kuru malzemeleri elekten geçirebilirsiniz.
  • Patates Kızartması için: Patatesleri istenilen şekilde dilimleyin. Soğuk suda yıkayıp kurulayın.
  • Ayçiçek yağını küçük ve derin bir tencerede 150°C’ye gelene kadar kızdırın. Dilimlenmiş patatesleri dikkatlice kızgın yağa bırakın ve 2 dakika boyunca kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın. (çift kızartma yöntemi)
  • Kağıt havlu üzerine aldığınız patateslere hemen tuz serpin.
  • Mezgit filetoları tuzlayın. İlk olarak biraz una, ardından kaplama hamuruna bulayıp hemen kızgın yağa bırakın.Kızaran balıkları yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Pişen ürünleri, güzel bir servis tabağına yerleştirin. Tartar sos eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Fish and Chips Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Kaplama harcını hazırlarken topaklanma olmaması için unu elekten geçirin.
*Kaplama harcında kullanacağınız tüm malzemelerin soğuk olması (toz malzemeler dahil), kaplamayı daha çıtır ve kabarık hale getirecektir. Bu sayede soğuk harç ile kaplanan balıklar kızgın yağ ile buluştuğunda fazla yağ çekmeyecek.
*Patatesleri çıtır olması için çift kızartma yöntemi uygulamaya özen gösterin. Bunun için yağı 150°C’ye kadar kızdırın. Patatesleri dikkatlice yağa bırakın ve 2 dk. kızartın. Daha sonra patatesleri çıkarın ve yağı 200°C’ye kadar ısıtın. Tekrar kızgın yağa patatesleri bırakın ve altın sarısı renk alana kadar kızartın.
*Elma dilim şeklinde doğradığınız taze patatesleri, kabuklu olarak da kızartabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tuzlu Sardalya Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
23B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Murat Demir
· 15.01.2022

İyi günler ustam bide hamur kablamasının tarifiniyazsaydınız iyiydi

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, aslında kaplama hamuru malzemeleri listede yer alıyor. Bölünmüş olarak ayrı ayrı başlık halinde göreceksiniz, yana doğru kaydırmanız yeterli. Biz yine de buraya yazalım: 110 g un, 5 g tuz, 5 g toz şeker, 5 g kabartma tozu ve 100-150 ml maden suyu. Teşekkürler 😊