- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
Tarif
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
Çok lezzetli bir sos ile bonfilenin muhteşem uyumunu sizlere sunmak istiyorum. Yer fıstığı soslu bonfile nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara, Tava

Paylaş
- 23B
- 154
- Kaydet
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g dana bonfile
10 ml soya sos
50 ml zeytinyağı
4 g tuz
3 g karabiber
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 adet kuru soğan
10 g esmer şeker
200 g kavrulmuş yer fıstığı
1 tutam zencefil
2 tutam zerdeçal
2 dal taze kekik
20 ml worcestershire sos
5 ml sriracha sos
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Jülyen doğradığınız bonfile parçalarını derin bir kasenin içine alıp soya sos, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ile karıştırıp dolapta en az 1 saat marine edin.
- 2Sosu için; brunoise doğradığınız soğanı bir tavaya alıp karamelize olana kadar kavurmaya başlayın, bu sırada esmer şekeri de ilave edin.
- 3Daha sonra sırasıyla kavrulmuş yer fıstığı, zencefil, zerdeçal, taze kekik, worcestershire ve sriracha sos ekleyerek 2-3 dk. ocakta kavurup tatlarının özleşmesini sağlayın. Sos kıvamına gelince 10-15 dk. soğumaya bırakın.
- 4Bu sırada marine ettiğiniz bonfile parçalarını çöp şiş çubuklarına tek tek geçirin ve bir ızgarada önlü arkalı pişirin. Etin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Soğumaya bıraktığınız sosu bir blendera alıp ekşi kremayla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- 6Pişmiş ızgara etlerini güzel bir servis tabağına alıp blendarda karıştırdığınız sosu üzerine gezdirin.
- 7Yanında yeşil salata, patates püresi veya patates kızartması ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.