Tarif

Züricher Art Tarifi

Züricher Art, Zürih şehrine özgü geleneksel bir İsviçre yemeğidir. Dana eti, mantar, soğan ve krema ile yapılan bu yemek, zengin demi-glace sosu ile tatlandırılır. Genellikle rösti gibi patates garnitürleriyle servis edilir ve hem evde hem de restoranlarda popülerdir. "Züricher Art nasıl yapılır?" veya "Dana bonfile ile hangi tarifler yapılabilir?" gibi sorularınıza lezzetli bir cevap arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte tüm detaylarıyla İsviçre mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Züricher Art tarifi…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 2B
  • 13
  • Kaydet

Züricher Art Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Mantar Sos için:
¼ adet kuru soğan
½ diş sarımsak
30 ml ayçiçek yağı
1-2 adet beyaz kültür mantarı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml demi glace sos
Dana Bonfile için:
250 g dana bonfile
10 g tuz
5 g beyaz biber
15-20 ml Pınar Krema
Pınar
Servis için:
½ demet maydanoz

Züricher Art Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantar sos için, kuru soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Orta boy bir tavaya ayçiçek yağını ekleyin. Soğan ve sarımsağı tavaya alıp kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
  • Mantarı ince dilimler halinde kesin. Pembeleşen soğan ve sarımsağın üzerine tereyağı ekleyin ve karıştırın. Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyerek soteleme işlemini sürdürün. Demi-glace sosu ekleyip sosu çektirdikten sonra ocaktan alın.
  • Temizlenmiş dana bonfileyi iki eşit parçaya ayırın ve yaprak şeklinde ince ince dilimleyin. Isıtılmış bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin, dilimlenmiş bonfileleri tavaya alıp her iki tarafını da mühürleyin.
  • Mühürlenen etleri tuz ve beyaz biber ile tatlandırın.
  • Hazırladığınız mantar sosunu mühürlenmiş etlerin üzerine ekleyin. Kremayı da ekleyerek kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
  • Servis tabağına aldığınız mantar soslu dana bonfileyi maydanoz yaprakları ile süsleyin. Züricher Art tarifi hazır! Afiyet olsun.

Züricher Art Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Züricher Art Nedir?

Züricher Art, İsviçre mutfağından geleneksel bir lezzet olup adını Zürih şehrinden alır. Genellikle dana eti, mantar, soğan ve krema ile hazırlanan bu yemek, demi-glace sos gibi zengin aromalarla tatlandırılır. Hem sade hem de sofistike bir lezzet sunan Züricher Art, kremalı mantar sosunun yumuşak dokusuyla etin lezzetini mükemmel bir uyum içinde birleştirir. Çoğunlukla yanında rösti gibi patates bazlı garnitürlerle servis edilir ve Avrupa mutfağında hem ev yapımı hem de restoranlarda popüler bir yemektir. İsviçre mutfağını keşfetmek isteyenler için ideal bir başlangıçtır!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Marmelatlı Kalp Milföy Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
1B Görüntüleme
Ekşi Krema Soslu Roastbeef Tarifi
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Müşerref Hanım Güveci Tarifi
140 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.