Tarif

Foccacia Tarifi

Bir foccacia tarifi de benden!👨‍🍳 Pratik ve lezzetli Foccacia ekmeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 203
  • Kaydet

Foccacia Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
5 g instant maya
135 ml ılık su
10 g bal
20 ml zeytinyağı
2 tutam tuz
Üzeri için:
zeytinyağı
5-6 adet kiraz domates
2-3 dal taze biberiye
öğütülmüş kaya tuzu

Foccacia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, ılık su, bal, zeytinyağı ve tuzu 6 dk. boyunca mikserin hamur karma ucuyla yoğurun.30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 25-30 cm kalınlığında açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, yağlı kağıt üzerine de zeytinyağı sürün ve açtığınız hamuru eşit şekilde form vererek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 15 dk. mayalandırın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı sürüp parmaklarınızla delikler açın ve kiraz domatesleri yerleştirin.
  • Taze biberiye yaprakları ve öğütülmüş kaya tuzu serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dk. pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
16B Görüntüleme
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği Tarifi
19B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.