Tarif

Foccacia Tarifi

Bir foccacia tarifi de benden!👨‍🍳 Pratik ve lezzetli Foccacia ekmeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 26B
  • 204
  • Kaydet

Foccacia Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
5 g instant maya
135 ml ılık su
10 g bal
20 ml zeytinyağı
2 tutam tuz
Üzeri için:
zeytinyağı
5-6 adet kiraz domates
2-3 dal taze biberiye
öğütülmüş kaya tuzu

Foccacia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, ılık su, bal, zeytinyağı ve tuzu 6 dk. boyunca mikserin hamur karma ucuyla yoğurun.30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 25-30 cm kalınlığında açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, yağlı kağıt üzerine de zeytinyağı sürün ve açtığınız hamuru eşit şekilde form vererek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 15 dk. mayalandırın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı sürüp parmaklarınızla delikler açın ve kiraz domatesleri yerleştirin.
  • Taze biberiye yaprakları ve öğütülmüş kaya tuzu serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dk. pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Pratik Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
163B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Zahterli Focaccia Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Sokak Simidi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.