- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi
Tarif
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi
Ekşi ve tatlının mükemmel buluşması, frambuazlı ve limonlu cheesecake tarifi.
90 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 20B
- 55
- Kaydet
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g burçak bisküvi
4 g limon kabuğu rendesi
100 g toz şeker
3 adet yumurta
60 ml limon suyu
300 g frambuaz
20 g pudra şekeri
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bisküvileri mutfak robotunda iyice parçalayın.
- 2Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip, tekrar kendini toparlayana kadar karıştırın.
- 322 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına dökün, kenarlarını hafif yükselterek ve iyice bastırarak yayın.
- 4Daha sonra dondurucuda 1 saat kadar dinlendirin.
- 5Bu esnada; Krem Peynir, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri mikserde karıştırın.
- 6Malzemeye 1 yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Diğer yumurtaları da tek tek ilave edip homojen kıvam alana dek çırpın.
- 7Daha sonra ekşi krema ve limon suyunu ilave edin ve çırpın.
- 8Hazır olan harcı, dondurucudan çıkardığınız bisküvili tabanının üzerine yavaşça dökün.
- 9Önden ısıtılmış 150°C fırında yaklaşık olarak 1 saat 15 dakika pişirin.
- 10Süre sonunda fırını kapatın ve kapağını hafif aralayarak fırının içinde soğumaya bırakın.
- 11En az 4 saat buzdolabında tam kıvam alması için bekletin.
- 12Üst süslemesi için frambuazları dizip hafif pudra şekeri ile servis edin
Frambuazlı ve Limonlu Cheesecake Tarifi Püf Noktası
*22 cm'lik kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz!

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

90 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.