Tarif

Tuzlu Sardalya Tarifi

Tuzlu balık mezesini sevenler için harika bir tarif: Tuzlu Sardalya tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Tuzlu Sardalya Tarifi
Paylaş
  • 35B
  • 50
  • Kaydet

Tuzlu Sardalya Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg sardalya
200 g orta kalınlıkta tuz
500 g kaya tuzu
5-6 adet defne yaprağı
10-15 adet tane karabiber
30 ml üzüm sirkesi
zeytinyağı
limon suyu

Tuzlu Sardalya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıkları iyice yıkayıp, kafalarını ve kılçıklarını ayıklayın ve orta kalınlıktaki tuzla iyice harmanlayın.
  • İyice süzdükten sonra kaya tuzu ile karıştırın.
  • Cam bir kavanozun dibine 2 adet defne yaprağı yerleştirin. Balıkların aralarına tuz serpip tane karabiber ve defne yaprağı da koyarak kat kat kavanoza dizin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra üzerinde biriken suyu sürekli alın. 15 gün serin bir yerde salamurada bekletin.
  • Servis yapmak istediğinizde, biraz sirkede dinlendirip yıkayın.
  • Üzerine zeytinyağı ve limon gezdirerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Balık Pilaki Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
50B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
391B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

filiz akbaş
· 17.12.2020

Merhaba tarif için teşekkürler. sormak istediğim kapağı sıkı kapayın daha sonra üzerine biriken suyu alın demişsiniz, suyunun biriktigini gördüğümüzde günlük yada saatlik kapağı açtığımızda bozulma olmaz mı? 15 gün sonra yemeye hazır hale gelmiş mi olur? Ve tuzlu sardalya yı ne kadar sürede tüketmeliyiz?