Tarif

Hamsi Kuşu Tarifi

Balık sofralarınız için efsane bir Hamsi Kuşu tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Hamsi Kuşu Tarifi
Paylaş
  • 82B
  • 50
  • Kaydet

Hamsi Kuşu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg hamsi
30 g maydanoz
20 g taze soğan
1 adet kuru soğan
10 g mısır unu
1/4 demet nane
3 g tuz
2 g çekilmiş tane karabiber
3 adet yumurta
60 g mısır unu
150 ml ayçiçek yağı

Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını alın.
  • Taze soğan, maydanoz ve kuru soğanı incecik kıyın.
  • Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
  • Fileto haline gelen hamsilerden birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp, diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsiyi birbirine yapıştırın.
  • Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya, ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. İsteğe göre ızgara üzerinde ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin.

Hamsi Kuşu Tarifi Püf Noktası

*Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsullü Güveç Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
131B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.