Tarif

Havuçlu Cezerye Tarifi

Çocukluğumuzun tatlısı olan ev yapımı havuçlu cezerye tarifi nasıl yapılır? İşte karşınızda lezzetli ve nostaljik cezerye tarifi yapmanın püf noktaları...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Havuçlu Cezerye Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 44
  • Kaydet

Havuçlu Cezerye Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 buçuk adet havuç
200 g toz şeker
150 ml su
100 g ceviz içi
5 g toz tarçın
1 g karabiber
5 g yenibahar
7 g toz zencefil
Üzeri için: Hindistan cevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Bir tencere içerisinde havucu, şekeri ve suyu karıştırın.
  • Kısık ateşte suyunu çekip macun kıvamına gelene kadar pişirin.
  • İçerisine tüm baharatları ekleyin, aromalandırın.
  • İstediğiniz boyutta şekillendirip soğumaya bırakın.
  • Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Supangle Dolgulu Baklava Külahları Tarifi
3B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.