Tarif

Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi

Hem sağlıklı hem lezzetli muhteşem ikiliye hazır mısınız? Hindi tandır ve firik pilavı tarifi nasıl yapılır?
160 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 30B
  • 97
  • Kaydet

Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Hindi But
Pınar
2 adet kuru soğan
1 adet kereviz
1 adet pancar
1 adet havuç
2 adet patates
Sarımsak Püresi için:
1 baş sarımsak
zeytinyağı
tuz&karabiber
Marinasyon için:
150-200 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g biber salçası
20 g bal
sarımsak püresi
karabiber
pul biber
Pilav için:
500 g firik bulguru
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
20 ml zeytinyağı
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet domates
pul biber
tuz&karabiber
yeteri kadar sıcak su

Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 170-180 dereceye ayarlayın.
  • Soğan, kereviz ve pancarları elma dilimi, havuç ve patatesleri kalın dilimler halinde doğrayın ve tepsiye yerleştirin.
  • Sarımsak püresi için: Bir baş sarımsağın baş kısmını ucu gözükecek şekilde kesin. Üzerine az miktarda tuz karabiber ve zeytinyağı ilave edip alüminyum folyoya sarın ve 15-20 dakika fırında pişirin.
  • Pişen sarımsağı kenarlarından bastırarak iç kısmının püre halinde çıkmasını sağlayın.
  • Hindi marinasyonu için: oda sıcaklığında tereyağı, biber salçası, bal, sarımsak püresi, karabiber ve tercihe göre pul biberi rondodan çekin.
  • Hindi buta bıçak yardımı ile delikler açın. Hazır olan marinasyon harcını hindinin tamamını kaplayacak şekilde yedirin ve tepsideki sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine limon dilimlerini suyunu sıkarak sebzelerin arasına bırakın. Taze biberiye ve taze kekikler ekleyin.
  • Tepsinin üzerini yağlı kağıt ile örttükten sonra alüminyum folyo ile tamamen kaplayarak sıkıca sarın ve önceden ısıtılmış fırında 1-1 buçuk saat pişirin.
  • Pilav için: Firik bulgurunu pişirmeden önce 10-15 dakika ılık tuzlu suda bekletin.
  • Soğan, kabak, domates ve biberleri küp küp doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. İlk olarak soğanları pembeleşene kadar kavurun, dolmalık biber ve kabağı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Ardından firik bulgurunu süzerek tencereye ilave edin.
  • Son olarak domatesleri ilave edip pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olmaya başladığında ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Pişen hindiyi fırından alın ve üzerini açın. Fırın ısısını 190 dereceye yükselttikten sonra tepsiyi tekrar fırınlayın. Ortalama 1 saat daha pişirin.
  • Pişen hindi tandırın tepside biriken suyunu firik pilavını lezzetlendirmek için üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Demlenen pilavı son kez karıştırın bir miktar maydanoz ve kereviz yaprağı, limon kabuğu ve limon suyuyla lezzetlendirebilirsiniz.
  • Fırından çıkardığınız hindi butu ortadan ikiye kesin.
  • Tepside pişen sebzeleri sunum tabağına yerleştirin, hindiyi sebzelerin üzerine yerleştirin ve firik pilavı eşiğinde servis edin. Taze biberiye ve kekik yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hindi Tandırın Püf Noktaları:

*Sebzelerin bir anda pişip kurumalarına engel olmak için büyük dilimler halinde doğrayın.
*Kerevizi soyduktan sonra limonlu suda bekleterek kararmasını engelleyebilirsiniz.
*Bal yerine pekmezde kullanabilirsiniz. Şeker kullanmak istemiyorsanız bal veya pekmez kullanmadan da karışımı hazırlayabilirsiniz.
*Karışımın içinde tuz kullanmanıza gerek yoktur. *Tuz pişme işlemi sırasında hindinin suyunu daha çok salmasına sebep olacağı için sonradan eklenmesi daha uygundur.

Firik Pilavının Püf Noktaları:

*Firik pilavı yaparken mevsimine göre farklı sebzeler tercih edebilirsiniz.
*Pilava dilerseniz salçada ekleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
22B Görüntüleme
Izgarada Soslu Tavuk Kanat Tarifi
23B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.