Tarif

İncik Yahnisi Tarifi

Yahni tarifi: Haşlama usulü kuzu incik yahnisi nasıl yapılır? Tam kıvamında sebzeli kuzu incik yapmanın püf noktaları nelerdir? Patatesli kerevizli kuzu incik yahnisi tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 29B
  • 124
  • Kaydet

İncik Yahnisi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuzu incik
1.5 litre sebze suyu
2 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
4-5 dal taze kekik
4 adet maydanoz sapı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 adet kereviz sapı
1 adet limon

İncik Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncikleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sebze suyu ilave edin.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere ortalama 1-1 buçuk saat haşlamaya bırakın.
  • Pişmesine yarım saat kala sırasıyla defne yaprağı, tane karabiber, taze kekik, maydanoz sapı, doğranmış soğan, havuç, patates ve kereviz saplarını ekleyin. Bu aşamada bir dilim limon ekleyebilirsiniz.
  • Havuçlar pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Pişen incikleri sebzeler ve suyu ile bir servis tabağına alın.
  • Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

İncik Yahnisi Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz..

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
26B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bonfile Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
46B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (2)

sudem erdoğan
· 31.01.2021

çok güzel lezzetli bir tarif ellerinize sağlık şefim.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 01.02.2021

Çok teşekkürler, afiyet olsun 🙏🤩