Tarif

İncir Dolması Tarifi

Cevizli kuru incir dolmasının tam zamanı! İncir dolması tarifi nasıl yapılır? Bol cevizli ve kaymaklı incir dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 20B
  • 53
  • Kaydet

İncir Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 adet kuru incir
150-200 g ceviz içi
220 ml su
160 g pekmez
üzeri için Pınar Sütkrem veya kaymak
Pınar

İncir Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirlerin sap kısımlarını kesip atın. Yumuşaması için ılık su içinde 10 dakika bekletin.
  • Bu sırada cevizleri iri kalacak şekilde dövün.
  • İncirlerden birini elinize alın. Kesmiş olduğunuz sap kısmını parmağınızla açıp içini genişletin. Ceviz ile doldurun.
  • Geniş bir tencereye, açık kısmı üstte kalacak şekilde yerleştirin. Diğer incirleri de aynı şekilde doldurun.
  • Tencereye su koyun. Önce harlı ateşte kaynatın. Sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerine pekmez gezdirip 5 dakika daha pişirin, ateşten alın. Soğuması için bekletin.
  • Sütkrem veya kaymak ile servis yapın.

İncir Dolması Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Şam Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
8B Görüntüleme
Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.