Tarif

Künefe Tarifi

Antakya usulü künefe tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kısık Ateşte
Künefe Tarifi
Paylaş
  • 817B
  • 51
  • Kaydet

Künefe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g kadayıf
250 g künefe peyniri
120 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (tavayı yağlamak için)
Pınar
400 g toz Antep fıstığı

Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; bir tencerede su ve toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Şeker eriyip kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin.
  • Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Künefe için; bir kabın içinde kadayıfı elinizle minik parçalara ayırın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin ve güzelce harmanlayın.
  • Künefe peynirini ince ince dilimleyin.
  • Tavayı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına elinizle çok iyi bastırarak yayın.
  • Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
  • Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın ve aynı şekilde yine bastırın.
  • Ocağın altını açın. Bir tarafını kısık ateşe 5 dakika boyunca döndüre döndüre pişirin.
  • Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
  • Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın.
  • Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın.
  • Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Künefe Tarifi Püf Noktası

*Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsiniz
*Yanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

İrem Keskin
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Şekerpare Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
76B Görüntüleme
Pasafora Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
253B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.