Tarif

Ispanak Bastı Tarifi

Ispanak Bastı tarifi nasıl yapılır? Sebzelerde bastı tekniği ve bu tekniğin püf noktaları nelerdir? Ispanak Bastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 25B
  • 85
  • Kaydet

Ispanak Bastı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
150 ml et suyu
300 g ıspanak
tuz
karabiber
pul biber

Ispanak Bastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip karamelize olana kadar kavurun. Ardından bir tabağa alın.
  • Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara et suyunu ilave edin ve karıştırarak suyunu hafif çektirin.
  • Daha sonra kenara ayırdığınız etleri tavaya alın.
  • Ayıklanmış ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp kurutun. İkiye veya üçe bölerek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen ıspanak bastı yemeğini yoğurtla servis edebilirsiniz.

Ispanak Bastı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
163B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
68B Görüntüleme
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda deniyorum! Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.04.2021

Teşekkürler, sizin de ellerinize sağlık 👏🤗

Metin Songür
· 31.08.2024

Elimize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 02.09.2024

Çok teşekkürler 🙏👩‍🍳🧑‍🍳