Tarif

Kalamar Tava Tarifi

Deniz ürünleri arasında en sevilen lezzetlerden biri olan kalamar tava, çıtır kaplaması ve yumuşacık iç dokusuyla sofraların vazgeçilmezi. Özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında sıkça tercih edilen bu tarif, evde kolayca hazırlanabilecek pratik adımlarıyla dikkat çekiyor. İster ana yemek öncesinde iştah açıcı bir meze, ister keyifli bir atıştırmalık olarak sunabileceğiniz kalamar tava, tarator sos eşliğinde lezzetini ikiye katlıyor. “Kalamar tava nasıl yapılır?” veya “Kalamarın yumuşacık olması için ne yapılmalı?” sorularının yanıtını bu tarifte bulabilirsiniz.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Kalamar Tava Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 10
  • Kaydet

Kalamar Tava Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g temizlenmiş kalamar
200 ml maden suyu
30 ml limon suyu
10 g tuz
10 g toz şeker
2 g karbonat
Bulamak için: 50 g mısır unu + 50 g beyaz un
Kızartmak için: sıvı yağ

Kalamar Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kalamarları iyice yıkayın ve halka halka dilimleyin.
  • Bir karıştırma kabında maden suyu, limon suyu, tuz, şeker ve karbonatı karıştırın.
  • Kalamarları bu karışıma ekleyin ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  • Ayrı bir kasede mısır unu ve beyaz unu karıştırın.
  • Dinlenen kalamarları süzüp unlu karışıma bulayın.
  • Kızartma yağını tavada iyice kızdırın.
  • Unlanmış kalamarları yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Servis tabağına alıp tarator sos ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kalamar Tava Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Kalamarın yumuşacık olması için soda, limon suyu, şeker, tuz ve karbonat karışımında yaklaşık 1 saat bekletin.
  • Mısır unu ve beyaz unu karıştırmak kalamara ekstra çıtırlık kazandırır.
  • Yağın iyice kızgın olmasına dikkat edin; aksi halde kalamar yağ çeker.
  • Kalamarı uzun süre kızartmayın; altın rengi alır almaz çıkarın.
  • Fazla yağını almak için mutlaka kağıt havlu üzerinde süzdürün.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Patatesli Sucuklu Kroket Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
61B Görüntüleme
Ballı Hardallı Fırında Kabak Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.