Tarif

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 206B
  • 220
  • Kaydet

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
  • Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
  • Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
  • 2 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
  • Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
  • 45 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
  • Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi Püf Noktası

*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ayva Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Vişne Reçeli Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
455B Görüntüleme
Çilek Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
622B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Mesut Özer
· 10.09.2020

Reçel değilde , komposto veya hoşafı andıran bir tarif sanki

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Özden Altındal
· 11.09.2020

Ben direk dış kabuğunu soyup dilimleyip normal reçel pişirir gibi pişiriyorum. Pembe renkte oluyor tadı harika👍🏻

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerinize sağlık 🌸👍

Zehra Saran
· 03.04.2021

Ben doğal ürünler satıyorum kesinlikle bu tarifi de listeme ekleyeceğim( limon tuzu yerine limon suyu kullanarak tabiiki

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Beğenileceğinden hiç şüphemiz yok. Ellerinize sağlık Zehra Hanım 🤩😅