Tarif

Kiraz Reçeli Tarifi

Kiraz Reçeli, taze kirazların doğal lezzetini kışa taşırken sofralarınıza yazın ferah aromalarını getirir. Şekerle kaynaşan kirazların kıvamı ve rengiyle, kahvaltılarınızı şenlendirecek bu reçel, doğal ve sağlıklı bir tatlı alternatifi sunar. "Kiraz reçeli nasıl yapılır?" sorusuna pratik ve lezzetli bir cevap arıyorsanız, bu tarifle ev yapımı kiraz reçelini kolayca hazırlayabilirsiniz.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 75B
  • 65
  • Kaydet

Kiraz Reçeli Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu

Kiraz Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kirazların sap kısımlarını ayıklayın, ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın, güzelce yıkayın ve kurutun.
  • Kirazları bütün olarak pişirmek isterseniz, çekirdeklerini pipet yardımıyla da çıkartabilirsiniz. (videomuza göz atın)
  • Tencereye aldığınız kirazların üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle kirazlar suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan kirazları kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
  • Pınar Labne eşliğinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Kiraz Reçeli Tarifi Püf Noktası

*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Acı Biber Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
65B Görüntüleme
İncir Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
352B Görüntüleme
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.