Tarif

Kayısılı Islak Kek Tarifi

Kayısılı Islak Kek, taze kayısının ferahlatıcı tadıyla birleşen nemli ve yumuşacık bir kek tarifidir. Kayısının hafif ekşiliği, kekin yoğun şekerli dokusuyla mükemmel bir denge oluşturur. Kayısı mevsiminde yapılabilecek en lezzetli kek tarifi sizlerle: kayısılı ve çikolatalı ıslak kek tarifi için hemen tıklayın.
65 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Kayısılı Islak Kek Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 110
  • Kaydet

Kayısılı Islak Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
50 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
10 g kabartma tozu
250 g kayısı

Kayısılı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bitter çikolata ve margarini ısıya dayanıklı bir cam kaseye alıp benmari usulü eritin.
  • Ayrı bir yerde yumurta ve toz şekeri mikserle güzelce çırpın.
  • Un, kabartma tozu, toz badem ve eriyen bitter çikolatayı sırayla yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın.
  • 23 cm'lik kek kalıbını yağlayın, kayısıları kalıbın dibine sıralayın ve üzerine kek harcını boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirin, daha sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Hindistan Cevizli Üzümlü Kek Tarifi
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ayvalı Cevizli Kek Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.