Tarif

Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tadına doyum olmayan tam ölçülü pilav tariflerinden: Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Tel şehriyeli ve kaymaklı arpa şehriye pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 19B
  • 55
  • Kaydet

Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g tel şehriye
80 g çiğ badem
2 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
300 g arpa şehriye
1,5 litre sıcak tavuk suyu
10 g tuz
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kaymak

Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın.
  • Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar bu yağda kavurun.
  • Ardından tel şehriye ve çiğ bademleri ilave edip, renk alana kadar 10 dk. kavurun.
  • Kavrulduktan sonra doğranmış kuru biberleri ve arpa şehriyeyi ekleyin, 3-4 dk. daha lezzetlerin birbirine geçmesi için kavurma işlemini sürdürün.
  • Tüm bunları yaptıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dk. tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu çekmeye yakın tereyağı parçalarını ve kaymağı bir kaşık yardımı ile pilavın üzerine bırakın.
  • Kaymak tamamen eridikten sonra ocaktan alın, yaklaşık 7-8 dk. demlendirdikten sonra güzelce karıştırın.
  • Hazır olan arpa şehriye pilavını güzel bir servis tabağında, üzerine bir parça kaymak koyarak, pul biber ve taze öğütülmüş karabiber serperek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
182B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sarımsaklı Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
67B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Toprak Ceylan
· 05.10.2022

çok güzel bir tarif

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 05.10.2022

Teşekkür ederim Toprak 🙏

MuratKarakaya
· 13.10.2022

Yaptım,tadı enfesto 😀 teşekkürler güzel tarifiniz için

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 31.10.2022

Rica ederim, ellerinize sağlık 🙏🤗