- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Tarif
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Tadına doyum olmayan tam ölçülü pilav tariflerinden: Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Tel şehriyeli ve kaymaklı arpa şehriye pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 19B
- 55
- Kaydet
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
50 g tel şehriye
80 g çiğ badem
2 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
300 g arpa şehriye
1,5 litre sıcak tavuk suyu
10 g tuz
200 g kaymak
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve sarımsakları küp şeklinde doğrayın.
- 2Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar bu yağda kavurun.
- 3Ardından tel şehriye ve çiğ bademleri ilave edip, renk alana kadar 10 dk. kavurun.
- 4Kavrulduktan sonra doğranmış kuru biberleri ve arpa şehriyeyi ekleyin, 3-4 dk. daha lezzetlerin birbirine geçmesi için kavurma işlemini sürdürün.
- 5Tüm bunları yaptıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve tuzunu ilave edin. Yaklaşık 15-20 dk. tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 6Pilav suyunu çekmeye yakın tereyağı parçalarını ve kaymağı bir kaşık yardımı ile pilavın üzerine bırakın.
- 7Kaymak tamamen eridikten sonra ocaktan alın, yaklaşık 7-8 dk. demlendirdikten sonra güzelce karıştırın.
- 8Hazır olan arpa şehriye pilavını güzel bir servis tabağında, üzerine bir parça kaymak koyarak, pul biber ve taze öğütülmüş karabiber serperek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?