- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Kedidili Pastası Tarifi
Tarif
Kedidili Pastası Tarifi
Anında bitecek çok kolay bir pasta tarifi: Kedidili Pastası tarifi nasıl yapılır? Kedidili bisküvisi ile yapılan bu pasta pratik yapımı ve lezzetiyle oldukça popülerdir. Peki, kedidili pastası nasıl yapılır? Kedidili pastası malzemeleri nelerdir? Pratik yapımıyla tam ölçülü kedidili pastası tarifi için hemen tıklayın.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
8-10 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere, Karıştırma

Paylaş
- 21B
- 63
- Kaydet
Kedidili Pastası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kreması için:
150 g toz şeker
90 g un
45 g nişasta
5 ml vanilya özütü
Bisküvileri Islatmak için:
13 adet kedidili bisküvisi
Çikolatalı Sos için:
100 g toz şeker
16 g un
12 g kakao
30 g rendelenmiş bitter çikolata
Kedidili Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kreması için; süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadığı zaman altını kapatın. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Tereyağını da ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın. Ve kremayı kenara alıp, soğumaya bırakın.
- 2Bu sırada kedidili bisküvilerini ıslatmak için; bir kaseye 200 ml sütü alıp, kedidili bisküvilerini süte batırıp çıkarın ve 22x22 cm kare bir kalıba dizin.
- 3Dizdikten sonra soğumuş olan kremanın içine 200 ml soğuk krema ekleyip, güzelce karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün, spatula ile düzleştirin ve soğuması için buzdolabına koyun.
- 4Çikolatalı sos için; süt, toz şeker, un ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatıp, tereyağı ve rende çikolatayı ekleyip tamamen soğuyana kadar karıştırın. Soğuyunca dolaptan aldığınız tatlının üzerine dökün ve en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- 5Hazır olan kedidili pastanızı eşit dilimler halinde porsiyonladıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Servise hazır, afiyet olsun.
Kedidili Pastası Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*22x22 cm kare borcam kullanılmıştır.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

90 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.