Tarif

Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi

Ramazan sofralarınıza hem hafif hem de lezzet dolu bir tatlı eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı!🥕✨ Yumuşacık keşkül ve aromatik havuç karışımının buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, hem göz alıcı sunumuyla hem de pratik hazırlanışıyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday.🧡 Peki, Keşküllü Rulo Havuç tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı tarifi ve tüm püf noktalarıyla mükemmel kıvamın sırrı!🌙🥕
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 14
  • Kaydet

Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Havuçlu Harç için:
5 adet büyük boy havuç
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml su
200 g toz şeker
3 g toz tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
30 g ceviz içi
1 paket petibör bisküvi
Keşkül için:
600 ml Pınar Süt
Pınar
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
40 g toz Hindistan cevizi

Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavaya rendelenmiş havuçları ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte, suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin.
  • Havuçlar yumuşayınca tereyağını ve suyu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Toz şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve havuçları kontrollü bir şekilde yumuşayana kadar pişirin. Ardından tarçın, portakal kabuğu rendesi ve cevizleri ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Keşkül için, bir tencereye sütü alın ve üzerine toz keşkülü ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin. Son olarak toz Hindistan cevizini ekleyip karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Hazır olan keşkülü oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuyan havuçlu karışımın içerisine bisküvileri ufalayın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Tatlıyı şekillendirmek için, tezgaha 5-6 kat streç film serin ve havuçlu karışımı üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine ince bir tabaka halinde keşkülü sürün. Streç film yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız ruloyu buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece bekletmenizi öneririz.
  • Keşküllü rulo havuç tatlısı servise hazır, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
approved
5B Görüntüleme
Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
Gelin Tatlısı Tarifi
35 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Labneli Tiramisu Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (2)

SeferKaya
· 13.03.2025

Eline sağlık gülcin şef cok şık gözüküyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 14.03.2025

Çok teşekkürler! 😊🌸🙏