- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi
Tarif
Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi
Ramazan sofralarınıza hem hafif hem de lezzet dolu bir tatlı eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı!🥕✨ Yumuşacık keşkül ve aromatik havuç karışımının buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, hem göz alıcı sunumuyla hem de pratik hazırlanışıyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday.🧡 Peki, Keşküllü Rulo Havuç tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı tarifi ve tüm püf noktalarıyla mükemmel kıvamın sırrı!🌙🥕

Paylaş
- 2B
- 14
- Kaydet
Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Havuçlu Harç için:
5 adet büyük boy havuç
100 ml su
200 g toz şeker
3 g toz tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
30 g ceviz içi
1 paket petibör bisküvi
Keşkül için:
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
40 g toz Hindistan cevizi
Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tavaya rendelenmiş havuçları ekleyin. Kapağını kapatarak kısık ateşte, suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin.
- 2Havuçlar yumuşayınca tereyağını ve suyu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 3Toz şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve havuçları kontrollü bir şekilde yumuşayana kadar pişirin. Ardından tarçın, portakal kabuğu rendesi ve cevizleri ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 4Keşkül için, bir tencereye sütü alın ve üzerine toz keşkülü ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin. Son olarak toz Hindistan cevizini ekleyip karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Hazır olan keşkülü oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 5Soğuyan havuçlu karışımın içerisine bisküvileri ufalayın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- 6Tatlıyı şekillendirmek için, tezgaha 5-6 kat streç film serin ve havuçlu karışımı üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine ince bir tabaka halinde keşkülü sürün. Streç film yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde sarın.
- 7Hazırladığınız ruloyu buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece bekletmenizi öneririz.
- 8Keşküllü rulo havuç tatlısı servise hazır, dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Keşküllü Rulo Havuç Tatlısı Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?