Tarif

Fıstıklı Katmer Tarifi

Antep fıstıklı ve ekşi kremalı katmer tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Fıstıklı Katmer Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 12
  • Kaydet

Fıstıklı Katmer Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
50 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
  • Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Fincanda Sufle Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İrmik Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
255B Görüntüleme
Meyve Salatası Tarifi
20 Dakika
6-8 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.