Tarif

Fıstıklı Katmer Tarifi

Antep fıstıklı ve ekşi kremalı katmer tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Fıstıklı Katmer Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 12
  • Kaydet

Fıstıklı Katmer Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
50 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
  • Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
  • Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
  • Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve Tarifi
15B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Mochi Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kestaneli Sufle Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.