Tarif

Kıbrıs Tahanı Tarifi

Kıbrıs mutfağında sıkça kullanılan bu tahin, özellikle kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek veya tahinli kurabiye, helva gibi tatlılarda tercih edilir. Peki, pratik Kıbrıs tahanı tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Kıbrıs Tahanı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 13
  • Kaydet

Kıbrıs Tahanı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
200 g tahin
1 tutam kaya tuzu
3 adet sıkılmış lime suyu
1 diş sarımsak

Kıbrıs Tahanı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kasesinin içine lime suyunu ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın ve tuzun erimesini sağlayın.
  • Bu esnada dövülmüş sarımsağı ekleyin.
  • Daha sonra yavaş yavaş tahini ilave edip sürekli karıştırın.
  • Tahin eklendikçe karışım giderek sertleşecektir.
  • Daha sonra yine sürekli karıştırarak Pınar Ekşi Kremayı yedirin.
  • Karışım hala çok katı ise dilerseniz lime suyu dilerseniz bir miktar su yardımı ile kıvamı açabilirsiniz.

Kıbrıs Tahanı Tarifi Püf Noktası

*Servis tabağına aldığınız tahini, üzerine zeytinyağı ve yanında kızarmış ekmeklerle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
731B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Recep Seyhan
· 07.12.2021

Limesuyunedemek ? Limonsuyu mu ?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, Lime yani misket limonu, limona göre daha asitli ve daha acı bir tada sahiptir.