Tarif

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi

Mangal tadında bol baharatlı tavuk kanatları nasıl yapılır? Ekşi kremalı çıtır baharatlı tavuk kanatları tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 153
  • Kaydet

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g tavuk kanat
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 ml zeytinyağı
7-8 dal frenk maydanozu
1 adet lime kabuğu rendesi
10 g acı toz biber
5 g sarımsak tozu
8 g tuz
1-2 tutam karabiber
Sosu için:
50 g Pınar Hardal
Pınar
2 damla sirke
tuz
karabiber
25 g bal

Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’ye ayarlayın.
  • Tavuk kanatlarının üzerine 2-3 çizik atın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine ekşi krema, zeytinyağı, kıyılmış frenk maydanozu, lime kabuğu rendesi ve diğer tüm toz baharatları ekleyin. Tavuk kanatlarıyla beraber güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra tel bir ızgaranın üzerine dizin ve fırına yerleştirin.
  • Bu esnada üzerine sürülecek sosunu hazırlayın. Bunun için hardal, sirke, bal tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Tavukların pişmesine yakın bu sosu üzerlerine sürün yaklaşık 5-6 dakika daha fırında tutun.
  • Nar gibi kızarıp pişen tavukları sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
24B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi
22B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.