Tarif

Kremalı Ispanak Kökü Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Ispanak. Artan ıspanak köklerinden: çok leziz Kremalı Ispanak Kökü yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 17B
  • 71
  • Kaydet

Kremalı Ispanak Kökü Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
250 g ıspanak kökü
10 g deniz tuzu
2 tutam karabiber
200 ml Pınar Krema
Pınar
Üzeri için:
50 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
kırmızı toz biber

Kremalı Ispanak Kökü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı 1-2 dk. soteleyin. Ardından halka halka doğranmış biberi ekleyin. Soteleme işlemi devam ederken ıspanak köklerini ilave edin.
  • Damak zevkinize göre deniz tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Son olarak kremayı da ekleyip ıspanak kökleri yumuşayana kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yumuşayan ve pişen ıspanak köklerini güzel bir servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serpin.
  • Yenilebilir çiçeklerle süsleyip bekletmeden servis edin.

Kremalı Ispanak Kökü Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
108B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
114B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 29.06.2022

Sıfır atık, sağlıklı lezzetler. Ellerine sağlık şefim 😊😍🤩

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 03.07.2022

Teşekkürler, afiyet olsun 😊😊