Tarif

Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Son derece hafif, kavrulmuş tel kadayıflı kremalı muhallebi tarifi ile karşınızdayız! Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısının püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Paylaş
  • 77B
  • 124
  • Kaydet

Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
25 g toz şeker
250 g tel kadayıf
100 g ufalanmış ceviz içi
Muhallebisi için:
1 l Pınar Süt
Pınar
150 g un
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
200 ml Pınar Krema
Pınar
1 paket vanilya

Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir teflon tavada tereyağını eritip, toz şekeri (25 g) ekleyin. Hemen ardından tel kadayıfı ekleyerek tatları birbirine karışıp pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak ufalanmış cevizleri ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tavada bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
  • Muhallebisi için: Süt, un, 200 g toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra ocağa alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynadıktan 3 dk. sonra ocaktan alarak 10-15 dakika ılınmasnı bekleyin. Daha sonra krema ve vanilyayı ilave edin ve mikserle 4-5 dakika boyunca çırpın.
  • İşlem bittikten sonra kavrulmuş kadayıfın yarısını yaklaşık 30 cm çapında bir borcama dökün, her yerine eşit dağılacak şekilde tabanına yayın.
  • Üzerine kremalı muhallebinin tamamını dökün ve en üste kalan kadayıfları serin.
  • Hazır olan tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi Püf Noktası

*Yaklaşık 30 cm çapında borcam kullanabilirsiniz.
*Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tavada bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın.
*Muhallebili kadayıf tatlısını daha kolay servis yapabilmek için isterseniz porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
3.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kolay Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
69B Görüntüleme
Bademli Keşkül Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
50B Görüntüleme

Yorumlar (6)

İnci Dinek
· 26.04.2021

Bunu denicem 😊👍

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerine sağlık 🤩👏👏

DilekÇELİK
· 05.06.2021

Denedim ve çok lezzetli oldu. Teşekkürler tarif için.😄Muhallebiye kremayı koyunca muhallebi kıvamım daha akışkan bir hal aldı malesef nerede hata yaptığımi çözemedim 🤔

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, krema ekleyince kıvamının daha akışkan olması çok normal merak etmeyin. Koyu kıvamlı bir muhallebi elde etmek için bir dahaki sefere ocakta kaynatarak muhallebinizin koyulaşmasını sağlayabilir veya krema miktarını daha az tutabilirsiniz. Ellerinize sağlık 😊🥰👍

eli bafekr
· 11.04.2024

Merhaba, ben yorumları okuduktan sonra denedim. Un ölçüsünden 3 yemek kaşığı çaldım, yerine 2 yemek kaşığı nişasta koydum. Şahane oldu bana göre. Tarif harika, çok teşekkür ederim. :)

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çok teşekkür ederiz. Ellerinize sağlık 😊👍👏